Mijn naam is Meeuwes Muskee

M ijn naam is Meeuwes Muskee.

“Muskee is mijn achternaam en Meeuwes mijn voornaam” Als ik je ontmoet voeg ik deze zin altijd toe aan een stevige handdruk. Een bijzondere naam die ik 47 jaar geleden als oudste zoon van mijn ouders mocht ontvangen. “ Een voorteken voor een niet alledaags leven van een unieke man” zou een spirituele vriendin nu zeggen. “Ach doe normaal” werp ik haar toe. Maar mijn lachende ogen verraden mijn echte gevoel. De warmte van gezien worden.

Echtheid
Vanaf jonge leeftijd ben ik mij bewust van verlies en loslaten. Of het nu gaat om het verlies van mijn broertje of het afscheid nemen van een verwachtingspatroon van anderen of mijzelf. Losmaken van familiepatronen en op zoek naar jezelf. Wie ben ik nu echt? In geaardheid, geloof en zijn. Wat een ontdekkingstocht was dat. Ik heb er enorm van genoten en ook heel veel dingen uitgeprobeerd. Geweldig. Tegenwoordig kies ik voor een rustiger variant. Als ik als tenor de Mattheus Passion zing in een akoestisch kerkgebouw dan gebeurt er wat met me. Het raakt me diep en het lijkt of ik even niet meer op aarde ben. Ik zweef. Gemoedstoestanden van het leven vind ik terug in de muziek. Als ik luister naar bepaalde muziekstukken komen direct herinneringen boven. Klassieke muziek is voor mij puur en ultiem genieten. Het maakt me rustig en levendig tegelijkertijd.

Aandacht voor de mens
Ieder mens heeft andere ankers. Voor de één is dat muziek, voor de ander bloemen, kunst, sport of woorden bijvoorbeeld. Voor mij geldt dat ik de puurheid van klassieke muziek ook terug zie in de mens. Iedereen mag er zijn met zijn eigenaardigheden en bijzonderheden. Voor mij verdient ieder mens aandacht en ik kan oprecht geraakt zijn als iemand een persoonlijk verhaal vertelt dat haar of hem emotioneert. Mijn interesse is groot en ik blijf altijd de mens zien in welke omstandigheid deze ook verkeert.

Afscheidsbegeleiding
Jarenlang ben ik  coach en buddy voor aids/hiv patiënten geweest. Het gaat mij om de mens, voor wie ik zorgzaam wil zijn. De ziekte is daarbij niet de hoofdzaak, je blijft ja immers altijd een uniek persoon met een eigen karakter en eigen geschiedenis. Ook al wordt de wereld van een terminaal zieke dikwijls klein. In deze laatste fase wil ik als levensbegeleider kracht en verlichting bieden. Onder meer door te helpen bij het acceptatieproces van het ziekzijn, door het begeleiden van het komende afscheid en samen invulling te geven aan de uitvaart. Ik begeleid de uitvaartplechtigheid, coördineer, en daar waar gewenst verzorg ik de speeches en rituelen. In dergelijke situaties ben ik in staat om de rust te bewaren en voel gevoeligheden zoals bijvoorbeeld familiespanningen haarfijn aan. Kortom, ik ondersteun de dierbaren bij hun rouwverwerking.

Afscheidsbegeleiding bestaat voor mij daarom uit alle fases voor de terminaal zieke en dierbaren die gepaard gaan met het overlijden: het afscheid nemen van het leven, de uitvaart en de rouwverwerking. In deze moeilijke levensfase voor zowel de zieke als dierbaren wil ik van betekenis zijn. Het is een periode van verdriet en verwarring maar waar het gewone leven ook doorgaat. Met mijn zorg en toewijding hoop ik naast het verdriet ook elementen van berusting of zelfs vreugde toe te kunnen voegen.

Meeuwes Muskee

Afscheidbegeleider Meeuwes Muskee
Met liefde en zorg voor de mens


Met liefde en zorg voor de mens

Meeuwes Muskee
Bruningweg 23
6827 BM Arnhem

 06 5180 6855
 info@afscheidbegeleiding.nl
 facebook.com/afscheidbegeleiding.nl

Wanneer je me echt nodig hebt, ben ik er voor je.
Ik ben 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

© Meeuwes Muskee 2017 | Webdesign by Maatwerk24 | Teksten: Qordaat Communicatie